Sabtu, 26 Februari 2011

Selamat Ulangtahun Kelahiran Yang Ke-3....


Alhamdulillah.... Pada 27 Februari 2011, genaplah umur Khaalish Aufa Nazhan 3 tahun... Dalam usia sebegini semakin lancar mulut berbicara, semakin lincah langkah diatur dan semakin bijak minda berfikir... Mudah-mudahan mulut yang lancar berbicara dapat menuturkan kata yang baik... Langkah yang diatur dapat menuju ke arah kebajikan dan minda yang berfikir dapat memikirkan yang mana baik dan yang mana buruk... Harapan papa dan mama... Semoga menjadi anak yang soleh dan mendengar kata papa dan mama... Semoga menjadi umat Islam yang cemerlang... Semoga menjadi hamba yang beriman... Semoga berjaya di dunia dan di akhirat... InsyaALLAH....


Ya Allah, aku memohon kepada-Mu agar Engkau menjadikan sebaik-baik umur kami pada akhirnya, sebaik-baik amal pada penutupannya, sebaik-baik hari-hari kami adalah saat bertemu dengan-Mu. Aku memohon kepada-Mu agar Engkau menjadikan kuburan setelah berpisah dengan dunia, sebaik-baik tempat tinggal kami, luaskanlah liang lahat kami, dan rahmatilah saat kami menjadi rendah pada waktu menghadap-Mu saat hisab, tetapkanlah kaki-kaki kami di atas shirath, selamatkanlah kamidari kesusahan hari kiamat, putihkan wajah kami pada hari dimana wajah manusia ada yang putih dan ada yang hitam. Aku memohon kepada-Mu kenikmatan yang tak terputus-putus, mata yang sejuk yang tidak terputus-putus, aku memohon kepada-Mu untuk dapat melihat wajahMu, dan kerinduan bertemu dengan-Mu. Aku memohon agar Engkau mensucikan kerusakan hati kami dengan taubat, dan menyatukan hati kami dalam keadaan takut kepada-Mu, dan memberi kami pemberian yang besar yang dapat memasukkan kami ke dalam surga, tempat yang aman.. Amin.
Ya Allah, kepada-Mu aku beribadah dan untuk-Mu kami shalat dan sujud. Kepada-Mu kami menuju dan bersegera. Kami mohon rahmat-Mu dan takut akan azab-Mu, sesungguhnya azab-Mu menimpa orang-orang kafir. Ya Allah aku memohon perlindungan kepada-Mu, kami meminta ampun dari-Mu, memuji-Mu dengan kebaikan, tidak kufur kepada-mu, tunduk kepada-Mu dan mencabut siapa yang kufur kepada-Mu.. Amin.
Barakallah fi umrina [semoga Allah memberkahi usia kita]

Tiada ulasan: